Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Βιβλίο - Λεύκωμα Πειρατικό Καράβι

Γεια σας φίλοι μου!!!!
Σήμερα θα σας δείξω ένα βιβλίο - λεύκωμα που έφτιαξα για ένα αγοράκι 4.5 ετών, το Νικόλα. Το θέμα άκρως καλοκαιρινό..... και πειρατικό!!!!!! 
Είναι η πρώτη φορά που έφτιαξα κάτι ανάλογο για αγοράκι μετά από τόσα ροζ κάστρα, πριγκίπισσες και νεράιδες, αλλά πιστεύω πως τα κατάφερα. Τουλάχιστον η μαμά του ενθουσιάστηκε!!!!!! 
Εσείς τι λέτε; 

Το εξώφυλλο


Οι εσωτερικές σελίδες 










Το οπισθόφυλλο

Αυτά για σήμερα. 
Και μη ξεχνάτε, για οτιδήποτε χρειαστείτε επικοινωνήστε μαζί μου στο nchristopoulou@mail.gr
Πολλά φιλιά

Natasha

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Αντιρυτιδική κρέμα νυκτός με γεράνι, δενδρολίβανο και εσπεριδοειδή

Είναι μέρες που προσπαθώ να φτιάξω μια καλή αντιρυτιδική κρέμα. Έψαξα, ρώτησα, δοκίμασα, χάλασα και τελικά είμαι πανέτοιμη να σας την παρουσιάσω. 
Et voila!!!!! Μια υπέροχη φυτική κρέμα, με καταπληκτική υφή και εξαίσια αποτελέσματα!!!!!!! Έτσι τουλάχιστον μπορώ να την χαρακτηρίσω. Είναι μια κρέμα που σίγουρα, όσες αποφασίσετε να την φτιάξετε, δεν θα το μετανιώσετε!!!!! Χωρίς προσθήκη χημικών και με μόνες ουσίες πρώτες ύλες που μπορείτε να βρείτε πολύ εύκολα. 


Θέλετε και τη συνταγή;
Ορίστε λοιπόν.....

Υλικά:
- 1 κουταλιά τριμμένο κερί μέλισσας
- 2 κουταλιές λάδι γερανιού (παίρνετε 1 κλωνάρι από γεράνι και 4 κουταλιές σούπας αμυγδαλέλαιο και τα αφήνετε σε σιγανή φωτιά για 1.5 ώρα περίπου σε μπεν μαρί να βγάλουν όλους τους χυμούς)
- 1 κουταλιά λάδι καλέντουλας
- 1 κουταλιά λάδι νυχτολούλουδου
- 2 κουταλιές αφέψημα από φύλλα εσπεριδοειδών και δενδρολίβανου (βράζετε για 5 λεπτά φύλλα πορτοκαλιάς - λεμονιάς - μανταρινιάς ή έστω 1 από αυτά μαζί με μερικά φυλλαράκια δενδρολίβανο. Αφήνετε για 24 ώρες, σουρώνετε και είναι έτοιμο)
- 2 κουταλιές ροδόνερο (η συνταγή βρίσκεται εδώ)
- 1/4 κουταλάκι βόρακας
- 4 σταγόνες βιταμίνη Ε
- 8 σταγόνες αιθέριο έλαιο γεράνι
- 4 σταγόνες αιθέριο έλαιο γκρέιπφρουτ 

Η εκτέλεση είναι ίδια με την κρέμα προσώπου με τριαντάφυλλο και θα την βρείτε εδώ. Θα προσέξετε μόνο να βάλετε τα αιθέρια έλαια και τη βιταμίνη Ε στο τέλος και αφού κρυώσει η κρέμα, ώστε να μην χάσουν τις ιδιότητές τους. 

Θέλετε να μάθετε τι προσφέρει το κάθε υλικό στην επιδερμίδα σας; 
Διαβάστε λοιπόν:
- Το κερί της μέλισσας έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες. 
- Το ροδόνερο είναι μαλακτικό. 
- Τα εσπεριδοειδή και το δενδρολίβανο έχουν τονωτικές ιδιότητες και αναζωογονούν το δέρμα. 
- Το αμυγδαλέλαιο είναι πολύ θρεπτικό και βοηθάει στην ελαστικότητα του δέρματος. 
- Το λάδι καλέντουλας είναι επουλωτικό. 
- Το λάδι νυχτολούλουδου, η βιταμίνη Ε και το αιθέριο έλαιο γερανίου έχουν αντιγηραντικές ιδιότητες. 
- Το αιθέριο έλαιο γκρέιπφρουτ, όπως και ο βόρακας λειτουργούν σαν φυσικά συντηρητικά. 

Μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε αμέσως μετά τον βραδινό καθαρισμό σε μικρή ποσότητα. 

Επίσης πολλές φίλες με ρωτούν για τα υλικά και που μπορούν να τα προμηθευτούν. Τα περισσότερα τα βρίσκω σε καταστήματα με βιολογικά είδη, κάποια άλλα σε φαρμακεία. Τα βότανα, όπως και τα λουλούδια συνήθως τα καλλιεργώ στον κήπο μου. Μερικά (ίσως και τα περισσότερα) υλικά είναι λίγο ακριβά αλλά συμφέρουν γιατί η ποσότητα που χρησιμοποιώ είναι μικρή και φτάνουν για να γίνουν αρκετά βαζάκια κρέμας. Τα αιθέρια έλαια είναι ακριβούτσικα αλλά αν τα παίρνετε λίγα - λίγα, δεν θα σας φαίνεται και πολύ σύντομα θα έχετε αρκετά υλικά. 

Αυτά για σήμερα φίλοι μου. Μην ξεχνάτε πως η συγκεκριμένη κρέμα, αλλά και όλες όσες σας έχω παρουσιάσει μέχρι στιγμής, δεν έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής παρά μόνο 3 μήνες για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έχω προσθέσει χημικά σκευάσματα. 
Πολλά φιλιά 

Natasha

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Red Ballerina Hair Bow (Tutorial)

Γεια σας φίλοι μου. 
Δείτε πόσο εύκολα και γρήγορα μπορείτε να φτιάξετε αυτή τη φιγούρα μπαλαρίνας, ώστε να  να βάλετε σε τάξη τα αξεσουάρ της κορούλας σας. Και το κυριότερο απ' όλα; Η μικρούλα σας θα ξετρελαθεί!!!!!!


 Θα χρειαστείτε:
- Χονδρό χαρτόνι 
- Χαρτιά scrapbooking 
- Κόλλα
- Τούλι 
- Κορδέλες

Και ξεκινάμε:
- Σχεδιάστε και κόψτε το πάνω μέρος του φορέματος της μπαλαρίνας σε ένα σκληρό χαρτόνι. 

- Κολλήστε ένα χαρτί scrapbooking μπροστά και πίσω από το χαρτόνι. Είπα να ξεφύγω από το κλασσικό ροζ και επέλεξα ένα χαρτί με κόκκινες καρδούλες πάνω σε λιλά φόντο. Είναι ανάγλυφο και είναι πραγματικά υπέροχο. 

- Τώρα θα φτιάξουμε τη φούστα. Επιλέξτε το τούλι (κόκκινο στη δική μου περίπτωση). Να ξέρετε πως πρέπει να έχετε πάνω από 2-3 μέτρα τούλι για να γίνει πιο εντυπωσιακή η tutu φούστα. 

- Κόψτε αρκετές λουρίδες σε ίδιο μέγεθος (έκοψα γύρω στις είκοσι). 

Πάνω σε μια κορδέλα του ίδιου χρώματος με το τούλι, φέρτε μια στροφή γύρω από τον εαυτό της φτιάχνοντας έναν κόμπο. 

- Συνεχίστε με τα υπόλοιπα κομμάτια. Μην ξεχνάτε να τα δένετε καλά και να μην αφήνετε καθόλου χώρο ανάμεσά τους. 

- Έτοιμη η φούστα!!!!! Κόψτε ότι περισσεύει από κάτω για να γίνει ίσια. 

- Τυλίξτε την γύρω από το σώμα της μπαλαρίνας και δέστε την καλά. Κόψτε την κορδέλα που περισσεύει. 

- Δέστε 3 ή περισσότερες κορδέλες στο επιθυμητό χρώμα. Αυτές οι κορδέλες θα είναι που θα βάλουν σε τάξη τα τσιμπιδάκια της μικρής σας πριγκίπισσας!!!!!

- Ανοίξτε 2 τρύπες με το περφορατέρ στο πανω μέρος του χαρτονιού και δέστε τη κορδέλα που θα συγκρατεί το φόρεμα. 

 - Από εδώ και πέρα στολίστε. Δέστε φιόγκους όπου εσείς κρίνετε απαραίτητο. 

- Μπορείτε να στολίσετε με όποιον τρόπο επιθυμείτε. 

Είναι μια πανεύκολη κατασκευή, η οποία δεν μου πήρε πάνω από 1 ώρα για να την φτιάξω. Και το κυριότερο, πήρε μέρος και η 2.5 ετών κορούλα μου!!!!!! Πραγματικά διασκεδάσαμε πάρα πολύ!!!!!
Πληροφοριακά έχει μήκος περίπου 1.20μ. 
Αυτά φίλοι μου για σήμερα!!!! Ελπίζω να βρείτε αυτήν την κατασκευή διασκεδαστική και κυρίως χρήσιμη!!!!!
Και όπως πάντα, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο nchristopoulou@mail.gr για οποιαδήποτε πληροφορία. 
Πολλά φιλιά

Natasha

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Το άλλο πρόσωπο της Κλοέ!!!!!

Γεια σας φίλοι μου!!!!
Θέλω να σας ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου για τις υπέροχες γεμάτες ενδιαφέρον ευχές σε ότι αφορά την υγεία μου. Η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα ποτέ πως άγνωστοι μεταξύ μας άνθρωποι, θα σκεφτόμασταν να κάνουμε κάτι τόσο ανθρώπινο..... να στηρίξουμε και να ευχηθούμε σε ένα μέλος της γειτονιάς να έχει μια σύντομη ανάρρωση από οποιαδήποτε περιπέτεια. Μου δώσατε πολύ κουράγιο και με συγκινήσατε ιδιαίτερα. Σας ευχαριστώ και πάλι. Λυπάμαι όμως που δεν μπορώ να απαντήσω προσωπικά στον καθένα σας, διότι η μικρούλα μου η νεραϊδούλα με κρατάει απασχολημένη τις περισσότερες ώρες της ημέρας και μετάς βίας μπαίνω λίγο εδώ στο σπιτάκι μου, όπως και στο Facebook. Και βεβαίως όταν εκείνη κοιμάται...... δημιουργώ!!!!!!
Θυμάστε την προηγούμενή μου ανάρτηση με την κούκλα της κορούλας μου την Κλοέ; Ε, λοιπόν επειδή δεν άντεχα να βλέπω να έχει τόσο κακοφτιαγμένο πρόσωπο, ενώ τα υπόλοιπα μέρη είναι πολύ όμορφα, αποφάσισα να την ξεβάψω. Πήρα το ασετόν, οπλίστηκα με υπομονή και νομίζω πως κάτι έκανα...... Και μετά απλά έραψα με μαύρη κλωστή τα χαρακτηριστικά της. Τι τους ήθελα τελικά τους ανεξίτηλους μαρκαδώρους; Για τα μαγουλάκια της χρησιμοποίησα το δικό μου ρουζ που δεν απλώνει σίγουρα!!!!!! Κάποιες αμυδρές σκιές έχουν μείνει αλλά τουλάχιστον έγινε πολύ καλύτερη από πριν. Τι λέτε και εσείς; 





Η επόμενη κούκλα σκέφτομαι να είναι μια μπαλαρίνα με tutu φούστα, point και όλα τα σχετικά ροζουλιά αξεσουάρ!!!!! Η μικρούλα μου σίγουρα θα ξετρελαθεί από τη χαρά της, μιας και έχουμε ένα θέμα με το μπαλέτο........ !!!!!
Και βεβαίως για οποιεσδήποτε πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο nchristopoulou@mail.gr
Πολλά φιλιά 

Natasha

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Να και η Κλοέ!!!!!

Φίλοι μου αγαπημένοι γεια σας!!!!! Πολύ σημαντικά θέματα υγείας με κράτησαν μακριά σας αυτές τις μέρες, αλλά τώρα είμαι και πάλι εδώ μαζί σας!!!!!! Ελπίζω ειλικρινά αυτή η περιπέτεια να ήταν η τελευταία που πέρασα και να πάνε όλα καλά από εδώ και πέρα...... 
Στα δικά μας τώρα. Μόλις σήμερα ολοκλήρωσα μια ακόμα κούκλα για την κορούλα μου, την οποία ονομάσαμε Κλοέ!!!!!! Φαντάζομαι πως θα έχετε ήδη προσέξει πως δεν έχει καθόλου ροζ πάνω (είπαμε πως είναι το αγαπημένο μας χρώμα), αλλά αρκετό μπλε και μωβ. Δεν ξέρω τι σκεφτόμουν όταν επέλεγα τα υφάσματα, ίσως να έπαιζε ρόλο και η ψυχολογία μου, αλλά τελικά ο συνδυασμός μου άρεσε πολύ - πολύ!!!!!! Το μόνο που με απογοήτευσε είναι το πρόσωπό της. Είπα αυτή τη φορά να το ζωγραφίσω με ανεξίτηλους μαρκαδώρους αλλά δεν ξέρω τι έγινε και το ροζ χρώμα μου άπλωσε με αποτέλεσμα να γίνει λίγο αχταρμάς!!!!!!!! Επίσης οι φακίδες στα μάγουλά της..... μόνο φακίδες δεν έγιναν..... Θα ήθελα πάρα πολύ αν γνωρίζετε να μου πείτε πως μπορώ να φτιάχνω τα πρόσωπα ή με τι υλικά τέλος πάντων, για να έχω καλύτερα αποτελέσματα. 
Τα υλικά της είναι εκρού και μπλε βελούρ για το κυρίως σώμα, βαμβακερό ύφασμα για το φόρεμα και μεταξωτό μωβ για το βρακάκι, την μπλούζα και τους φιόγκους. Αυτή τη φορά έφτιαξα και παπούτσια - μπαλαρίνες, τα οποία όμως με παίδεψαν αρκετά γιατί είναι πολύ μικρά και είχαν πολύ λεπτομέρεια. 
Ρίξτε μια ματιά και πείτε μου την ειλικρινή γνώμη σας. Α, ετοιμάζω και μια ασορτί τσάντα, για να την παίρνει μαζί της η κορούλα μου!!!!!






Αυτά για σήμερα φίλοι μου. 
Πολλά φιλιά

Natasha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...